Besplatno odnošenje kabastog smeća 02-03.12.

Odnošenje kabastog otpada

Tokom nadolazećeg vikenda, 2. i 3. decembra 2023, ekipe JKP “Gradska čistoća” besplatno će odnositi kabasti otpada sa beogradskih ulica. Pored toga, ovo preduzeće pruža i mogućnost besplatnog odlaganja elektronskog otpada, što uključuje stare televizore, računare, frižidere, šporete, kuhinjske aparate i druge električne uređaje.

Građani Beograda koji žele da se reše nepotrebnog kabastog otpada ili elektronskog otpada mogu ostaviti svoje stvari pored kontejnera ili ispred svojih dvorišta. Timovi “Čistoće” će ih ukloniti sa tih lokacija, prema saopštenju iz ovog preduzeća.

Ova besplatna akcija redovno se sprovodi svakog prvog vikenda u mesecu. Građani treba da obaveste servisni centar Grada Beograda o količini otpada i lokaciji gde će odložiti kabasti i elektronski otpad. To mogu učiniti telefonom radnim danima i prvog vikenda u mesecu od 6:00 do 13:30h.

Iz JKP „Gradska čistoća“ napominju da se ova akcija odnosi samo na fizička lica, dok pravna lica tu uslugu plaćaju po kubnom metru odnetog otpada i broju utrošenih sati.

Ostalim danima u mesecu, građani imaju dva načina da se reše kabastog i elektronskog otpada. Mogu ga sami odneti na pogon JKP “Gradska čistoća” u svojoj opštini radnim danima od 8:00 do 13:30h ili mogu pozvati ekipe “Gradske čistoće” na navedene brojeve telefona i prijaviti količinu i mesto gde su odložili otpad. U ovim slučajevima, usluga će biti naplaćena.

Foto by Unsplash

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *