Ekipe „Čistoće” rade na sanaciji posledica nevremena pojačanim kapacitetima

Poplava

Ekipe Sektora operative Javnog komunalnog preduzeća „Gradska čistoća” Beograd bile su neprekidno na terenu tokom proteklih dana, tokom i nakon velikog nevremena praćenog jakim vetrom, kišom i gradom. Ekipe su radile u tri radne smene, u pojačanom kapacitetu, čisteći javne površine Beograda sa ciljem da što pre vrate prestoničke ulice u stanje u kom su bile pre vremenskih nepogoda, saopšteno je iz ovog preduzeća.

Ekipe „Čistoće” intervenisale su na brojnim lokacijama u gradu, u svim beogradskim opštinama pod nadležnošću preduzeća. Pored redovnih poslova čišćenja javnih površina i ulica, te pražnjenja sudova za odlaganje otpada, čistile su i slivnike, uklanjale polomljene grane i stabla, radeći timski i pomažući kolegama iz ostalih beogradskih javnih komunalnih preduzeća.

Radnici na terenu pomagali su sugrađanima u nevolji, kojima je vetar ugrozio stambene objekte, onima koji zbog jake kiše nisu mogli da pokrenu automobile, a naročito onima koji su se zatekli u bujici vode.

U proseku je u jednoj radnoj smeni bilo angažovano oko 650 radnika i blizu 250 vozila različitih tipova i namena (čistilica, cisterni, transportnih vozila, kamiona, smećaraca, specijalnih građevinskih mašina).

Kako je navedeno u saopštenju, najsloženije intervencije zabeležene su u Mrakovičkoj ulici, na teritoriji opštine Rakovica, u Darvinovoj ulici na Voždovcu, kod Autokomande, u Južnom bulevaru, zatim u Mirijevu, u ulicama Matice srpske, Mirijevskom bulevaru, Mirijevskom vencu, u Poenkareovoj ulici, Ulici Vladimira Tomanovića, a veliki problem predstavljalo je i čišćenje podzemnih prolaza.

Iz „Čistoće” zahvaljuju sugrađanima na strpljenju i razumevanju prema zaposlenim radnicima koji nesebično i požrtvovano, u punom i pojačanom kapacitetu, čine sve kako bi izgled Beograda vratili u stanje pre vremenskih nepogoda.

Izvor: Unsplash

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *