Besplatno odnošenje kabastog otpada ovog vikenda

Odnošenje kabastog otpada


JKP “Gradska čistoća” će sledećeg vikenda, 2. i 3. marta 2024, pružiti besplatnu uslugu uklanjanja kabastog otpada sa beogradskih ulica. Pored toga, građani imaju mogućnost da se besplatno reše elektronskog otpada, uključujući stare televizore, računare, frižidere, šporete, kuhinjske i druge kućne aparate. Kabasti i elektronski otpad mogu biti postavljeni pored kontejnera ili ispred dvorišta, a ekipe “Čistoće” će ih efikasno ukloniti. Ova tradicionalna besplatna akcija sprovodi se svakog prvog vikenda u mesecu.

Građani se pozivaju da obaveste servisni centar Grada Beograda o količini i lokaciji kabastog i elektronskog otpada putem telefona 11-0-11 radnim danima od 7.00 do 22.00, subotom od 8.00 do 14.00 ili putem brojeva telefona na pogonima “Gradske čistoće” u opštinama u kojima žive.

Besplatno odnošenje kabastog smeća odnosi se isključivo na fizička lica. Pravna lica i preduzetnici mogu koristiti uslugu odnošenja kabastog smeća po povoljnim cenama, gde se usluga naplaćuje prema količini odnetog otpada i broju utrošenih sati. Građani takođe imaju opciju da sami dostave kabasti i elektronski otpad na pogon JKP “Gradska čistoća” u svojoj opštini radnim danima od 8.00 do 13.30 ili da pozovu ekipe “Čistoće” da ih uklone uz naknadu tokom ostalih dana u mesecu. Kontakt brojevi opštinskih pogona JKP “Gradska čistoća” su dostupni građanima za sve dodatne informacije.

Pogon JKP „Gradska čistoća“ Rakovica, Borska 9a; Telefon: 3591-921

Foto by Unsplash

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *