Vrtovi Ceraka – stambeni kompleks zatvorenog tipa

Vrtovi ceraka

Vrtovi Ceraka predstavljaju savremeni kompleks zatvorenog tipa u kom je posebna pažnja posvećena slobodnom prostoru u kompleksu, namenjenom isključivo stanarima, stvarajući prirodan ambijent dostupan na korak od njihovih domova. Zelenilo je ključni deo arhitektonskih i urbanističkih rešenja, dok oblik objekta, pruža skrivene prostore u kojima su kreirani različiti vrtovi – od mirnih oaza i razigranih igrališta do prostora za sportske aktivnosti.
Svaka biljna vrsta pažljivo je odabrana kako bi se izbegle alergijske reakcije, a među njima su četinari koji ostaju zeleni tokom cele godine, listopadno drveće koje menja boje s godišnjim dobima, i cveće koje stimuliše sva čula.
Zelenilo takođe krasi krovne terase koje nude intimne kutke za uživanje u prelepim zalascima sunca i panoramskom pogledu ka Avali, Šumadiji, Košutnjaku i Fruškoj Gori. Uloga flore u kompleksu ide dalje od estetskih vrednosti. Zelene površine doprinose smanjenju negativnih aspekata savremenog urbano okruženja, smanjujući nivo buke, prašine i štetnih gasova, pa ćete svaki dan završiti sa osmehom.
Vrtovi Ceraka se nalaze u ulici kneza Višeslava, na uglu sa budućom saobraćajnicom Nova 4. Kompleks geotehnički pripada području Ceraka na severozapadnim padinama Košutnjaka.
U jedinstvenom okruženju, sa posebnom mikroklimom, pronaći ćete svoj novi dom van gradske vreve, a istovremeno odlično povezan sa svim važnim sadržajima.

Pogodnosti

Sve svakodnevne obaveze možete obaviti unutar samog kompleksa koji nudi markete, različite usluge i fitness centar.
OPUŠTANJE: Park-šuma Košutnjak i prve tri staze su udaljene 500 metara od Vrtova Ceraka, a Ada Ciganlija je na 10-ak minuta vožnje.
FITNES CENTAR: Pored teretane na otvorenom, u samom kompleksu nalazi se i fitness centar.
SPORT: Za 5 minuta vožnje stižete do SRC Košutnjak sa otvorenim i zatvorenim bazenima, terenima za razne sportove.
TRŽNI CENTRI: TC Vidikovac je udaljen 200 metara, BIG Rakovica na 4 minuta vožnje, Ada Mall na 10-ak minuta vožnje.
MARKETI: Hipermarket Lidl je na svega 150 metara, Metro Cash&Carry na 5 minuta vožnje.
PIJACA: Najveća zelena pijaca u ovom delu grada je na 10 minuta hoda.
VRTIĆI I ŠKOLE: U blizini su 3 vrtića, od kojih je prvi na 5 minuta šetnje, a planirane su još dve ustanove. Takođe, postoje 3 osnovne škole, od kojih je najbliža na 6 minuta laganog hoda.
ZDRAVSTVENE USTANOVE: Do dva doma zdravlja stižete autom za 5 minuta, a preko puta kompleksa nalazi se VMC Cerak. Takođe, u blizini je i veliki broj privatnih ordinacija i poliklinika.
Parking u okviru kompleksa obezbeđen je u podzemnim etažama sa četiri ulaza-izlaza, pružajući više od 600 standardnih parking mesta. Saobraćajno rešenje garaže omogućava lako kretanje, uz kartični pristup i video nadzor, čime se osigurava bezbednost vozila. Kada parkirate automobil, liftom direktno iz garaže stižete do svog stana.

Lokacija

Za samo 5 minuta vožnje dolazite do Bulevara patrijarha Pavla, jedne od planiranih najmodernijih gradskih saobraćajnica, koja vodi ka Mostu na Adi i Unutrašnjem magistralnom prstenu, omogućavajući brz pristup Novom Beogradu i centru grada.
Lokacija Vrtova Ceraka olakšava pristup ključnim saobraćajnicama u zemlji, budući da se na svega 5 minuta nalazi obilaznica oko Beograda koja vodi ka autoputevima “Miloš Veliki”, E-75 i E-70.
Severozapadna padina Košutnjaka, koja pripada području Ceraka i na kojoj se nalazi stambeni kompleks zatvorenog tipa Vrtovi Ceraka, udaljena je oko 10 km od centra grada, i dobro je povezana sa svim delovima Beograda.

Foto by Unsplash

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *