Međuopštinska liga grupa ’’B’’ bez utakmica

Pištaljka

Na utakmici 11. kola Međuopštinske lige grupa ’’B’’ između FK Bratstva i FK Dedinja BGD, došlo je do fizičkog napada na pomoćnog sudiju. Organizacija fudbalskih sudija Beograda je poslala molbu rukovodstvu FS Beograda da se za naredni vikend ne delegiraju službena lica za Međuopštinsku ligu grupa ’’A’’, ’’B’’ i ’’C’’. Ova molba je odobrena, te su utakmice 12. kola odložene u znak protesta i solidarnosti prema napadnutom kolegi.

Što se tiče nastavka prvenstva, klubovi iz Međuopštinske lige grupa ’’A’’, ’’B’’ i ’’C’’ će biti obaviješteni o daljnjim koracima od strane Komesara za takmičenje.

Rukovodstvo FS Beograda najavljuje da će preduzeti sve potrebne mere kako bi se sproveo disciplinski postupak protiv počinilaca ovog incidenta i da će isti biti adekvatno sankcionisani. Takođe, apeluje na sve klubove, ne samo iz Međuopštinske lige grupa ’’A’’, ’’B’’ i ’’C’’, već sa svih nivoa takmičenja, da preduzmu neophodne mere sigurnosti, bezbednosti i edukacije svih učesnika na utakmicama kako bi se izbegle slične situacije u budućnosti.

Foto by Unsplash

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *